Saffransmuffins med mandelmassa och citron

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Så saftiga och goda med ett litet sting av citron.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 g saffran
  • saft och rivet skal från 1/2 citron
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mandelspån, rostade

  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader, riv mandelmassan och vispa ihop den med smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet, rör därefter ner saffran, rivet citronskal och citronsaft. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll formarna nästan ända upp med smet. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben