Blåbärstårta med citron och vinbärsgelé

Serverar: 6 portioner

Helt underbart god! Jag har gjort den flera gånger...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Skal och saft av 1 tvättad citron
  • Fyllning
  • 225 g färska eller frusna blåbär
  • 180 g vinbärsgelé
  • 4 dl vispad grädde
  • 100 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, diameter ca 23 cm.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt skal och saft av citronen.
    3. Häll smeten i formen och grädda ca 40 min i nedre delen av ugnen.
    4. Stjälp upp och låt svalna.
    5. Om ni har frusna blåbär, tag fram och tina. Smält vinbärsgelén försiktigt i en kastrull. Vispa grädden. Skär kakan i tre botnnar och lägg en tårtbotten på ett fat. Bred ut gelén över hela ytan. Klicka på lite grädde. Lägg på en botten till. Riv mandelmassan och rör ut den med lite av grädden. Bred ut blandningen över tårtbottnen. Lägg på den översta bottnen. Bred lite grädde på kanterna och ytan. Lägg på blåbären i en hög på mitten. Dekorera med resten av grädden runtom tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben