Kardemummakakan med sin saftiga inbakade bärfyllning är god redan som kaka. Men med ett gräddigt kesellatak och en driva nyplockade bär förvandlas den genast till en ståtlig sommartårta.
Ingredienser
150 g smör
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl socker
2½ tsk vaniljsocker
2 tsk krossad kardemumma
4 äggvitor
1½ dl gräddmjölk (=½ dl grädde+1 dl mjölk)
Fyllning
2½ dl blåbär
Vaniljtak
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, 10%
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk finrivet citrusskal
1 msk färskpressad apelsin- eller citronsaft
1 msk honung
Dekor
2 dl bär, t ex smultron, blåbär och vinbär
Gud vilken god kaka/tårta! Gjorde den till brorsans födelsedag och den gjorde succé :-) Jag kommer helt klart göra den fler gånger. Hälsningar Camilla
Jättegod! Kardemumma och blåbär var jättegott tillsammans. Med toppingen till, blev det en klar succé! Hela tårtan gick åt!! Tack för ett bra recept.