Blåbärsglass med marängtopp
Serverar:
4 portioner
Varm fluffig maräng sällskapar med glass och färska bär i ett glas.
Ingredienser
Glass
1 pkt djupfrysta blåbär, ca 225 g
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
4 dl färska bär, t ex jordgubbar
2 nektariner
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
Instruktioner
Lägg frysta bär, crème fraiche och florsocker i en matberedare. Mixa till en slät glass och ställ in i frysen.
Sätt ugnen på grill.
Skär bär och frukt i bitar.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker.
Lägg glass i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på bär och frukt och toppa med maräng.
Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 min tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga.
Servera direkt.
Liknande recept
Blåbärsglass med maräng
6
Veras marängtoppade chokladkaka
2
1 h
10
Blåbärsglass i marsipan
8
Marängtoppad chokladtårta
10
Marängtoppar
45 min
30
Blåbärsglass
2
Glassbomb på blåbärsglass och hallonsorbet
4
Marängtoppad rabarber
4
4
Citron- och hallonmuffins med marängtopp
200
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!