Blåbärsglass med marängtopp

Serverar: 4 portioner

Varm fluffig maräng sällskapar med glass och färska bär i ett glas.

Ingredienser

  • Glass
  • 1 pkt djupfrysta blåbär, ca 225 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl färska bär, t ex jordgubbar
  • 2 nektariner
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Lägg frysta bär, crème fraiche och florsocker i en matberedare. Mixa till en slät glass och ställ in i frysen.
    2. Sätt ugnen på grill.
    3. Skär bär och frukt i bitar.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker.
    5. Lägg glass i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på bär och frukt och toppa med maräng.
    6. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 min tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga.
    7. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben