Blåbärskaka med citron och cream cheese

Serverar: 10 portioner

Ljuvlig blåbärskaka med smak av citron och cream cheese-frosting.

Ingredienser

  • Kaka
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • Ca 1 3/4 dl socker, 175 g
  • 3 ägg
  • Ca 3 3/4 dl vetemjöl, 225 g
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 dl blåbär
  • 1 citron, finrivet skal
  • Frosting
  • 225 g färskost, t.ex. Philadelphia, rumsvarm
  • 80 g smör, rumsvarmt
  • Ca 1 1/3 dl florsocker, 80 g
  • 1½ msk pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • Topping
  • 2 dl färska blåbär
  • 1 citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kaka: Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ihop. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Tillsätt gräddfil och blanda till en slät smet. Smöra och bröa en springform och häll i smeten. Baka kakan i ugnen i ca 35-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite fuktig i mitten när du tar ut den. Låt den svalna.
    3. Vispa alla ingredienserna till frostingen så att den blir riktigt krämig och vit.
    4. Häll frostingen över kakan och bred ut den med en slickepott. Börja inifrån mitten och arbeta sedan ut frostingen försiktigt mot sidorna. Garnera kakan med blåbär och toppa med rivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben