Blåbärspaj

Tid: 1 timme 30 minuter

En enkel och väldigt god blåbärspaj!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • ½ l blåbär
  • 1 dl socker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Häll mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smör i små bitar och fördela fettet i mjölet till en grynig massa med fingrarna. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Linda sedan in degen i plastfolie och lägg in den i kylskåpet i minst 30 minuter. Smörj en pajform (30 cm i diameter) med matfett, kavla ut degen och klä formen. Stick hål i degen med en gaffel och stoppa sedan in den mitt i ugnen i 10-15 minuter.
    2. Blanda ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker och gräddfil. Fyll pajskalet med bär och häll över smeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Under tiden pajen är i ugnen kan du göra vaniljsås!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben