En enkel och väldigt god blåbärspaj!
Ingredienser
Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk vatten
Fyllning
½ l blåbär
1 dl socker
2 dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Häll mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smör i små bitar och fördela fettet i mjölet till en grynig massa med fingrarna. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Linda sedan in degen i plastfolie och lägg in den i kylskåpet i minst 30 minuter. Smörj en pajform (30 cm i diameter) med matfett, kavla ut degen och klä formen. Stick hål i degen med en gaffel och stoppa sedan in den mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Blanda ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker och gräddfil. Fyll pajskalet med bär och häll över smeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
- Under tiden pajen är i ugnen kan du göra vaniljsås!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...