Blåbärspaj

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 l blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Arbeta ihop smör, vetemjöl, socker och äggula till en smidig deg som ska vila kallt. Kavla sedan ut den men spara lite deg till remsor att lägga över pajen. Klä en smord pajform med degen och förgrädda den i ca 10 minuter på 200°C värme. Blanda socker och potatismjöl varva med blåbären och fyll pajen, lägg degremsorna över. Pensla med uppvispat ägg och grädda pajen i 200°C i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben