Blåbärspaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Jättegott till efterrätt

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 200 g frysta blåbär
  • Socker
  • Smuldeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare. Pressa ut degen i en pajform. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
    2. Blanda smuldegen med fingrarna.
    3. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben