Blåbärspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En god lättlagad blåbärspaj med lite annorlunda botten. Serveras avsvalnad tillsammans med vaniljsås.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 200 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl grahammjöl
  • 0,5 dl socker
  • Fyllning
  • 7 dl blåbär
  • 1-2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
  • 1-2 st ägg
  • 0,5 dl socker
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Kör ingredienserna till pajbottnet i matberedare, eller blanda samman för hand. Tryck ut degen i en pajform.
    2. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll över pajbottnet.
    3. Grädda i ugn i 200 grader ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 24 april 2008

    Hej! Går det bra att bara ta vetemjöl,skippa grahamsmjölet?/Linda

    Piia 24 april 2008

    Jodå, det går bra! Smaken blir lite annorlunda bara.

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben