God blåbärspaj jätte god som efterrätt
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
Knappt 1 dl socker
½ tsk bakpulver
150 g margarin eller smör
2 msk vatten
Fyllning
3 dl blåbär (1 pkt ca 225 g frysta blåbär är lagom)
½ dl socker
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
- Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
- Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
- Grädda den i 175°C i ca 8 min.
- Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.
- Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
- Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
- Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...