Blåbärspaj

Serverar: 6-8 portioner

Underbart god paj, lika god med hallon

Ingredienser

  • 150 gr smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 300 g blåbär
  • Ägg till pensling, flagrad mandel
  • Instruktioner

    Blanda snabbt samman degen i matberedare eller för hand. Kavla ut 2/3 av degen anpassad till formen, ca 23 cm i diameter och lägg i. Nagga och sätt in formen i kylen 30 minuter. Spara resterande deg i kylen. Blanda socker och potatismjöl och vänd ner blåbären. Fördela bären i pajskalet och grädda i ca 10 minuter. Kavla ut resterande deg till en tunn avlång platta. Pensla med ägg, sporra ut remsor, lägg som galler på pajen, strö över mandel. Grädda i ytterligare 20 minuter. Servera med glass eller grädde. 175 grader

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben