Blåbärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott gott

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 g smör , rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • FYLLNING
  • 250 g blåbär
  • 4 msk socker
  • 1 msk majsena
  • PENSLING
  • 1 ägg , uppvispat
  • TILLBEHÖR
  • 1 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1.. Rör samman smör, socker, ägg och mjölk. Häll över mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp ca 30 min. 2..Fördela blåbären i fyra portionsformar. Blanda socker och majsena och strö över bären. 3..Kavla ut degen och skär ut fyra lock lite större än formarna. Täck bären och tryck fast degkanterna mot formarna. Gör små hål i locket. Pensla locken med ägget. 4..Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera pajerna ljumma med vispad grädde. UGN: 200 grader

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben