Blåbärspaj

En riktigt god paj....

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl (eller byt ut lite mot graham för att göra nyttigare!)
  • 1 dl flytande margarin (för enkelhetens skull!)
  • Ca 2 msk vatten
  • Fyllning
  • Ca 600 g (1,5 burkar) Önos blåbärssylt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till ca 225 grader.
    2. Häll mjölet i en bunke.
    3. Tillsätt margarinet och rör tills det hela blivit smuligt.
    4. Tillsätt vattnet och rör till en mjuk deg.
    5. Tag två tredjedelar av degen och tryck ut den jämnt i formen. Lägg resten i kylen.
    6. Sätt in formen i ugnen (om den är varm!) och förgrädda ca 10 min.
    7. Kavla ut den sista tredjedelen av degen på ett bakplåtspapper, till ett cirkelrunt lock av nästan samma storlek som formen.
    8. Tag ut formen ur ugnen om du inte redan gjort det! Sänk temperaturen till ca 200 grader.
    9. Häll sylten i det förgräddade skalet!
    10. Vänd på bakplåtspapperet över formen så att locket hamnar på plats.
    11. Grädda i mitten av ugnen tills locket är färdiggräddat. Ca 15 min. Tiden kan skifta från ugn till ugn...
    12. Och glöm för guds skull inte att ta ut pajen ur ugnen!
    13. Hoppas det blir bra!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben