Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen.
Den går utmärkt att frysa
Servera gärna lättvispad grädde eller vaniljsås till
Ingredienser
120 g smör
1 ägg
2 ¼ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär
Instruktioner
- Ugn 175°
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
- Bred ut smeten i formen.
Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen i ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.
- Servera pajen ljummen med vaniljsås eller lättvispad grädde.
- Lycka till!
Njut
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...