Blåbärspaj

Serverar: 6 portioner

Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen. Den går utmärkt att frysa Servera gärna lättvispad grädde eller vaniljsås till

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 1 ägg
  • 2 ¼ dl socker
  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
    4. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen i ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.
    5. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller lättvispad grädde.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben