Blåbärspaj

Serverar: 4 portioner

Till den här pajen kan du också använda hallon, krusbär eller äpplen.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • Knappt 1 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten eller 1 äggula
  • Smör eller margarin till formen
  • Fyllning
  • 2 dl blåbär
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smula ner matfettet i mjölblandningen.
    2. Häll i vattnet eller äggulan. Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå kallt i 15 minuter.
    3. Kavla ut degen till två små runda kakor, ca 15 cm i diameter. Om man kavlar degen mellan två smörpapper går det lättare.
    4. Täck botten och kanter i en smord pajform, ca 15 cm i diameter, med den ena kakan. grädda den i 175 grader i cirka 8 minuter.
    5. Fyll pajskalet med bär och strö över socker. Lägg över den andra kakan som lock. Gör några snitt i degen så att ångan dunstar.
    6. Grädda pajen i 175 grader i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben