Blåbärspaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt recept. Praktiskt för de som inte har blåbär hemma men blåbärsmarmelad. T.ex jag bor i Italien o det e väldigt svårt att man hittar blåbär på köpcentret.. o när de finns kostar det skjortan! Så här e ett recept som funkar lika bra o e lika gott.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 2-3 msk socker
  • 100 g margarin
  • 1-2 msk vatten
  • 1/5 dl ströbröd (ett tips e att spara gammalt hårt bröd o riva själv)
  • Ett bra blåbärsmarmelad/sylt som gärna har hela blåbär i
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader.
    2. Blanda mjöl o socker. Skär i margarinet i bitar. Finfördela margarinet med fingrarna, ta din tid. Blanda vatten o ströbröd separat o låt stå ngn min. Ett tips är att göra detta innan finfördelningen. När allt smör har blandats ordentligt med mjölblandningen, häll i ströbrödsblandningen. <blanda.
    3. Lägg ugnspapper i en form istället för att smörja (valfritt)
    4. Täck formen tunt med blåbärsmarmelad ca ½ -1 cm. Häll på degen i smulor. Grädda mitt i ugnen 15-20 min

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben