Blåbärspaj med ingefära

Serverar: 4 portioner

Blåbärspajen får en fräsch touch med riven ingefära och toppas med vispad grädde. Perfekt avrundning av en god middag.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • ½ krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 90 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g frysta blåbär
  • 2 dl socker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Ta kylskåpskallt smör och skär ner i tärningar. Arbeta in smör i mjölet med hjälp av händerna. När smöret har blandats ut med mjölet så tillsätt vatten och arbeta ihop degen till en boll.
    2. Lägg i en bunke och låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp.
    3. Blanda blåbär med socker, riven ingefära och vaniljsocker. Sätt ugnen på 180 grader.
    4. Ta ut degen och kavla den tunt. Smörj en pajform och lägg ner degen försiktigt. Skär bort överflödig deg som sticker upp över kanterna.
    5. Fyll sedan formen med torkade ärter eller vik ner folie så att pajformen ligger still och baka pajskalet i 10-12 minuter.
    6. Ta ut ärterna/foliet ur pajformen och låt pajskalet svalna.
    7. Fyll sedan skalet med blåbären och baka i ugnen 15 minuter.
    8. Vispa grädde och servera.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben