Blåbärspaj med kokos och vaniljkräm

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod! Ett recept från Elle mat och vin som jag har gjort många gånger under sommaren...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 145 g smör
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 ½ pkt frysta blåbär (ca 750 g)
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 citron (rivet skal)
  • Vaniljkräm
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare (eller gör det för hand) tills det blir en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta samman degen tills den precis går ihop. Plasta in och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form med pajdegen. Häll de frysta bären i en bunke och tillsätt socker, potatismjöl och rivet citronskal. Fördela bären jämnt i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 40 minuter. Vaniljkräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten försiktigt. Klart att servera!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben