Har man bråttom kan man få snilleblixtar. Detta vart ett lyckat experiment!
Mått och tid i ugnen är ungefärliga, då jag är dålig på att anteckna mina experiment.
Ingredienser
Pajskal
125 g kallt smör
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
½-1 liter Blåbär, efter smak
ca 1 dl socker
2 msk vatten
2-3 msk potatismjöl
ca 100 g vit choklad
1 dl kokos
Instruktioner
Tärna smöret och blanda det med mjölet och rör sedan snabbt i vattnet så får du en bra deg. Tryck ut/kavla ut i en form med löstagbar kant.
Värm bär, vatten och socker och rör i potatismjöl. Ungefär som när man gör blåbärskräm.
Häll "krämen" över pajbotten och strö sedan över kokos och hackad vit choklad.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 min.
Är man osäker på om bottnen är klar kan man flytta ner pajen lite.
Servera med vaniljsås eller glass - Låt väl smaka!