Blåbärspaj med kokos och vit choklad

Serverar: 7-9 portioner

Tid: 40 minuter

Har man bråttom kan man få snilleblixtar. Detta vart ett lyckat experiment! Mått och tid i ugnen är ungefärliga, då jag är dålig på att anteckna mina experiment.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ½-1 liter Blåbär, efter smak
  • ca 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 2-3 msk potatismjöl
  • ca 100 g vit choklad
  • 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Tärna smöret och blanda det med mjölet och rör sedan snabbt i vattnet så får du en bra deg. Tryck ut/kavla ut i en form med löstagbar kant.
    2. Värm bär, vatten och socker och rör i potatismjöl. Ungefär som när man gör blåbärskräm. Häll "krämen" över pajbotten och strö sedan över kokos och hackad vit choklad. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 min. Är man osäker på om bottnen är klar kan man flytta ner pajen lite. Servera med vaniljsås eller glass - Låt väl smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben