Blåbärspaj med mandel och hasselnötter

Mumsig paj som räcker till många.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl råsocker
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 6 dl blåbär
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • 150 g mandel
  • 50 g hasselnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner ägg, havregryn och mjöl. Bred ut i en stor pajform. Förgrädda ca 7-8 minuter. Låt svalna något och Lägg sedan i bären. Hacka mandeln och hasselnötterna grovt. Vispa samman nöt och mandelhack med: råsocker, kokosflingor, vaniljsocker, grädde och ägg. Häll blandningen över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca. 30 minuter. Servera varm med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljkesella, lika gott vilket som.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben