Blåbärspaj med maräng

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En barndomsklassiker!

Ingredienser

  • Deg
  • 4,5 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1 krm salt
  • 3 äggulor
  • Fyllning
  • 3äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 liter färska blåbär (fungerar bra med frysta)
  • Instruktioner

    Blanda mjöl och salt på ett bakbord. Hacka samman med smöret till gryning massa. Blanda ner äggulorna. Arbeta till fast deg. Tryck ut degen i form med löstagbar botten. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda blåbären med sockret och vänd ner i vitorna. Häll ut i formen. Grädda på 200 grader, i 50 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben