Blåbärspajer i portionsformar

Serverar: 16 portioner

Tid: 50 minuter

Praktiska pajer som passar även små hushåll

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • ½ l blåbär, går lika bra med frysta som med färska (250 g)
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 225 grader. Hacka smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en smulig massa (gärna med matberedare). Tillsätt ägget och rör ihop till en deg. Vila degen i kylen i 30 minuter. Dela degen i 16 delar och tryck ut den i aluminiumformar. Lägg en matsked bär i varje form. Blanda potatismjöl och socker, strö detta över bären. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben