Blåbärsparfait

Serverar: 15 portioner

Tid: 4 timmar

En fantastiskt god väldigt enkel dessert som går att göra flera veckor i förväg.

Ingredienser

  • 10 äggulor
  • 125 g strösocker
  • 3 dl blåbärspuré
  • 8 dl grädde
  • 2 dl färska blåbär (eller frysta)
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och blåbärspuré till en mycket luftig massa. Vispa grädden och vänd ner i massan.
    2. Häll i portionsformar och frys minst tre timmar. Ta fram parfaiten minst 15 minuter innan servering. Garnera med färska blåbär. Om du använder frysta rekommenderar jag att du sötar dessa något med socker eller sirap. Annars smakar de ganska beskt. För att piffa till det, kan du även garnera med lite citronmeliss.
    3. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben