Blåbärsparfait med hasselnötter

Serverar: 6 portioner

Blåbären har inte så mycket smak i sig, men är väldigt goda tillsammans med rostade hasselnötter

Ingredienser

  • 6 dl blåbär
  • 100 g hasselnötter
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 2 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Mixa blåbären till ett mos. Rosta nötterna i en torr och het panna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Hacka nötterna grovt. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden. Blanda blåbärsmos och nötter med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna. Häll smeten i en form, täck över och frys minst 4 timmar. Ställ parfaiten i kylen cirka 45 minuter innan den ska serveras eller i rumstemperatur cirka 20 minuter. Stjälp upp parfaiten, lättast går det om den lossas från kanterna med en böjlig kniv och formen eventuellt doppas hastigt i hett vatten

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben