Blåbärsparfait

Serverar: 6-8 portioner

En frisk parfait med blåbär och vaniljstång Den går att förbereda några veckor innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 6 dl blåbär
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Dekorera med hela blåbär
  • Instruktioner

    1. Mixa blåbären med en mixerstav.
    2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt.
    3. Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum.
    4. Vispa grädden.
    5. Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
    6. Klä portionsformar eller en stor form med plastfolie. Häll i smeten och täck över med plastfolie. Frys minst 4 timmar eller över natten.
    7. Låt parfait tina en stund före servering och garnera med färska eller djupfrysta hela blåbär.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Amika 16 juni 2013

    Åh, MUMS!!! Den här var jättegod! Helt otroligt vad mycket smak det var! Den kommer göras väldigt många gånger här hemma! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben