Sockerfri blåbärsparfait med citron

Serverar: 4 portioner

Gott en sommardag.

Ingredienser

  • 200 g djupfrysta eller färska blåbär
  • 2 äggulor
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tsk flytande sötningsmedel
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Tina blåbären om det är frysta. Mixa blåbären i en blender.
    2. Blanda äggulor, citronsaft, sötningsmedel och grädde i en skål. Vispa det till ett fluffigt skum. Blanda i de mixade blåbären.
    3. Fördela smeten i fyra små skålar. Täck dem med plastfolie. Frys dem i 3-4 timmar.
    4. Låt parafaiten stå framme några minuter. Stjälp sedan upp dem på tallrikar och servera med en liten mandelkaka. Se recept på sockerfri mandelkaka i min kokbok.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    king200 29 juni 2008

    detta kan man äta även om man inte e sockersjuk mycket gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben