Blåbärsröding med sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Annorlunda! Värt 9.5 viktväktarpoäng

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé
  • 1 kruka basilika
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek eller 1 tsk sambal badjak
  • 1 tsk salt
  • ½ dl matolja
  • 1 dl färska blåbär
  • 0.8 kg sötpotatis
  • ½ citron
  • 40 g röd mangold
  • 1 röd lök
  • Matolja till smörjning av form
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skala sötpotatisen och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med matolja. Lägg på potatisen och sätt i ugn ca 40 minuter.
    3. Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefäran och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsäkerform.
    4. Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixen på rödingen. Toppa med blåbär.
    5. Ta ut potatisen och låt svalna något. Sätt rödingen i ugnen i ca 10-12 minuter.
    6. Blanda under tiden potatisen med lök och mangold. Pressa över citron och salta lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben