Blåbärsröding med sallad
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme
Annorlunda! Värt 9.5 viktväktarpoäng
Ingredienser
600 g rödingfilé
1 kruka basilika
4 cm färsk ingefära
1 tsk sambal oelek eller 1 tsk sambal badjak
1 tsk salt
½ dl matolja
1 dl färska blåbär
0.8 kg sötpotatis
½ citron
40 g röd mangold
1 röd lök
Matolja till smörjning av form
Salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala sötpotatisen och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med matolja. Lägg på potatisen och sätt i ugn ca 40 minuter.
Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefäran och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsäkerform.
Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixen på rödingen. Toppa med blåbär.
Ta ut potatisen och låt svalna något. Sätt rödingen i ugnen i ca 10-12 minuter.
Blanda under tiden potatisen med lök och mangold. Pressa över citron och salta lätt.
Liknande recept
Mättande sallad på mitt sätt
5
Grekisk sallad
4.4
4-6
5
Matig sallad med cannellinibönor
4
4
1
Grekisk sallad med blandade bönor
5
4
1
Ädelostpaj med sallad
5
1 h 30 min
4-5
1
Sallad med varm chévre
4
Sallad med frasstekta kycklingfiléer
4
Ljummen sallad med chorizo, svamp, bladspenat, frukt och fetaost
1
Ljummen sallad på vaktelägg och muskelmage (gésiers)
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!