Blåbärsrulltårta (glutenfri & vegan)

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

Riktig smaskig! (Inspirerad av http://www.matklubben.se/recept/glutenfri_droemrulltaarta_60941.html)

Ingredienser

  • 9 msk sojamjölk
  • 1½ dl socker
  • 2½ msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl bovetemjöl
  • 1/5 dl potatismjöl
  • 1 dl blåbär elr. annat bär
  • Fyllning
  • 100 g mjölkfri margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk sojamjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl blåbär elr. annat bär
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250° och smörj bakplåtspapper med lite margarin och placera o långpanna. Vispa sojamjölk och socker i några minuter, blanda sedan in resten av ingredienserna. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Sprid kokosflingor över kakan och vänd med hjälp av bakplåtspapper. Låt kallna.
    2. Fyllning: Vispa ihop margarin och florsocker, blanda sedan i sojamjölk, vanlijsocker och blåbär. Sprid ut över kakan och rulla ihop den med hjälp av bakplåtspapperet. Servera gärna med Tofuline Vaniljglass eller Alpro Airy & Creamy samt lite extra blåbär!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben