Blåbärssoppa

gott

Ingredienser

  • ca ½ liter blåbär, färska eller djupfrysta
  • ½ - 3/4 dl socker
  • 7 dl vatten
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda bär, socker (den större mängden till osockrade bär) och vatten i en kastrull. Koka 2-3 min, smaka av och tillsätt ev lite mer socker. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Soppan ska sedan bara koka upp.
    2. Häll upp den och sockra på ytan så att den inte skinnar sig. Servera den avsvalnad eller kall.

    Liknande recept

    5
    1 min
    1
    5

    Kommentarer (1)

    flabban 17 juli 2008

    Jättebra recept på blåbärssoppa. För att få fram smaken ytterligare, så tillsatte jag lite pressad citron.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben