Kall blåbärssoppa

Serverar: 4 portioner

God soppa med lätt syrlighet från créme fraiche och en exotisk ton från kanel.

Ingredienser

  • 500 g blåbär, färska eller frysta
  • 8 dl vatten
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk potatismjöl + vatten
  • 2 dl muscovado eller strösocker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Tillbehör
  • Créme fraiche
  • Mandelskorpor
  • Instruktioner

    1. Koka blåbär med vatten och kanel ca 5 minuter. Mixa med mixerstav, sila ev. Häll tillbaka i kastrullen.
    2. Blanda potatismjöl med lite vatten och vispa ner i soppan och koka upp på nytt, ta från värmen när första bubblan syns. Tillsätt socker och 1 dl céme fraiche. Kyl!
    3. Häll upp den kalla soppan i skålar, vispa upp resten av creme fraichen och ringla i soppan, servera med mandelskorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben