Blåbärsvåfflor med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 2 msk florsocker
  • 400 g frysta hallon
  • 400 g frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden skummig och sikta ned lite av mjölet i taget så att du får en krämig smet. Vispa ned vattnet.
    2. Tina bären och häll av all överskottsvätska. Rör ned blåbären försiktigt i våffelsmeten.
    3. Häll hallonen i en mixerskål. Mixa med en mixerstav så att du får en fin hallonsås. Sila bort kärnor och rör ned florsockret lite i taget tills såsen blivit lagom söt.
    4. Värm våffeljärnet och smörj det med lite smör eller margarin. Häll på smeten och grädda våfflorna gyllenbruna.
    5. Servera våfflorna staplade fint med hallonsås och vaniljglass eller vispgrädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben