Bläckfisk i kryddig sås

Serverar: 2-4 portioner

Tyckte det lät mycket gott. Och tänkte jag skulle laga till det en dag. Kanske på en tjejmiddag eller något sådant. Testa ni med vet jag! Dock gjort om receptet lite gran då det var alpnaerings recept innan.

Ingredienser

  • 450 g färsk bläckfisk
  • 3 msk olja
  • ½ tsk grönsaksbuljong
  • ½ tsk peppar
  • 2 gula lökar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 skalade och skivade morötter
  • 6 skalade tomater i bitar
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bläckfisken.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i bläckfisken och stek tills bitarna fått färg, salta och peppra. Tag upp bitarna.
    3. Fräs löken och vitlöken ( pressad ) och morötter tillsammans i ca 2-3 minuter. Tillsätt sedan tomater, lagerblad och timjan.
    4. Lägg i bläckfisken och låt allt koka på svag värme under lock i ca 25 minuter.
    5. Servera med kokt ris eller bandspagetti och en spenatsallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben