Blandbröd med pumpakärnor

Serverar: 1 portioner

Ett blandat bröd med 3 olika sorters mjöl. Får du inte tag i jästmixen kan du använda 1 paket jäst och 1 msk salt i stället.

Ingredienser

  • 2 ½ dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 ½ dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 påse Bagarens jästmix surdegsbröd
  • 2 msk flytande smör eller margarin
  • 1 msk brödsirap
  • 4 ½ dl vatten, 40°
  • 1 dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser (utom frön samt ca 1 dl vetemjöl) i matberedarens bunke. Tillsätt smör, sirap och vatten. Blanda degen 4 minuter, tillsätt pumpakärnorna och ev lite mer mjöl.
    2. Bearbeta ytterligare ca 2 minuter tills degen släpper bunkens kanter och är smidig. För hand 15-20 minuter. Låt jäsa i bunken under bakduk 45-50 minuter.
    3. Ta upp degen på bakbordet. Knåda igenom, degen ska vara lös men inte kladdig. Forma till en stor eller 2 mindre limpor. Lägg i bakpappersklädda formar.
    4. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
    5. Värm under tiden ugnen till 250°.
    6. Sätt in plåten, sänk värmen efter 5 minuter till 200°. Grädda ytterligare 30-35 minuter, låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben