Tid: 30 minuter
Dessa pumpakärnor gör jag av de kärnor som finns i Halloween-pumpor. Jag brukar krydda hälften enbart med salt och den andra hälften med både salt och chiliflakes. De är jättegoda att äta som de är, till pumpasoppa, eller i sallad.
Skölj pumpakärnorna noga i vatten. Om de har fått torka, lägg dem i vatten en stund. Sprid ut kärnorna på en bakplåtspapper försedd plåt. Strö över salt och eventuellt chilipulver. Rosta kärnorna i 175 grader C i 20-30 minuter, tills de är gyllene och helt torra. Förvara i en tät burk.
Halloweenfest
Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...
Bästa glöggtilltuggen!
Nu är det dags för glögg igen. Matklubben har samanställt några goda t...
Glöggtider!
Glögg
ca 1 liter
1 flaska (75 cl ) rödvin
1 bit vardera av kanel...