Rostade pumpakärnor

Tid: 30 minuter

Dessa pumpakärnor gör jag av de kärnor som finns i Halloween-pumpor. Jag brukar krydda hälften enbart med salt och den andra hälften med både salt och chiliflakes. De är jättegoda att äta som de är, till pumpasoppa, eller i sallad.

Ingredienser

  • Pumpakärnor från en "Halloweenpumpa"
  • Salt
  • Ev. Chiliflakes
  • Instruktioner

    Skölj pumpakärnorna noga i vatten. Om de har fått torka, lägg dem i vatten en stund. Sprid ut kärnorna på en bakplåtspapper försedd plåt. Strö över salt och eventuellt chilipulver. Rosta kärnorna i 175 grader C i 20-30 minuter, tills de är gyllene och helt torra. Förvara i en tät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Bästa glöggtilltuggen!
    Nu är det dags för glögg igen. Matklubben har samanställt några goda t...

    Glöggtider!
    Glögg ca 1 liter 1 flaska (75 cl ) rödvin 1 bit vardera av kanel...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben