Dinkelflarn med pumpakärnor och glass

En efterrätt som blir mer populär än godisäggen!

Ingredienser

  • 3 dl Risenta dinkelflingor
  • 1 dl Risenta pumpakärnor
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl Risenta rårörsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och rör ned dinkelflingor och pumpakärnor. Vispa ägg och rårörsocker pösigt, gärna med elvisp. Rör ned grynblandningen i sockersmeten tillsammans med mjöl och bakpulver.
    3. Klicka genast ut smeten på plåtar täckta med bakplåtsspapper, cirka en rågad tesked smet per flarn.
    4. Grädda gyllenbruna i 6-7 minuter. Låt svalna. Servera gärna med glass och färsk frukt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben