Limpa med pumpakärnor

Tid: 1 timme

Gott, saftigt, snabbt, lätt och lite nyttigt och utan sirap, då aprikosernas sötma är tillräcklig.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl Durum vetemjöl
  • ½ dl pumpakärnor
  • 5 torkade aprikoser, klippta i småbitar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk, 3%-ig
  • ½ dl pumpakärnor till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör sist i filmjölken. Smörj en avlång form med lite fett. Häll i smeten, strö på pumpakärnor. Grädda i ca 50 minuter. Låt svalna en stund i formen innan limpan stjälps upp.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben