Blandfärsbiffar med löktopp á la Viktväktarna.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt är min egen favoriträtt. Mmmm så gott!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 4 skivor mager 17% ost av Herrgårdstyp
  • 3 stora gula lökar
  • 2-4 msk olja eller flytande margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2-3 dl vatten
  • 4 tsk Heinz tomatketchup
  • 2 tomater
  • ½ slanggurka
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Forma till 8 tunna platta biffar, salta och peppra dem. Stek biffarna på bägge sidorna i lite flytande margarin. Lägg ihop dem två och två med en ostskiva mellan biffarna.
    2. Skiva och stek löken i lite olja eller flytande margarin. Späd med vatten när löken börjar få färg. Låt löken puttra 3-5 minuter under lock tills löken blir mjuk och glansig.
    3. Lägg biffarna i en gratängform och garnera varje biff med en stor klick stekt lök och med 1 tsk tomatketchup på toppen. Lägg resterande lök och sky runt biffarna.
    4. Servera kokt potatis och en tomat/gurksallad till. Strö på lite Italiensk salladskrydda.
    5. OBS! Lökskyn är god som sås till potatisen.
    6. Bjud även lite rårivna morötter till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 15 mars 2010

    Hej goda biffar med löksky och så hade jag potatis till en klar 5 från mej

    angelicacarolin 26 september 2012

    hur många propoints per portion?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben