Blixtkaka

Serverar: 25 portioner

Den går fort att baka efter en halvtimme har du en fin kaka till fikat.

Ingredienser

  • 200g smör
  • 200 g socker
  • 4 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • Rivet skal av en citron
  • Garnering
  • 150 g mald sötmandel
  • 1 1/2 dl socker
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det tillsammans med rivet citronskal. Häll smeten i en smord långpanna. Garnering: Blanda mandeln och socker och strö över kakan platta till något. Grädda i 175° tills kakan är torr ca 20 minuter. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben