Dinkelsnitt med ingefära

Snabba småkakor som är lätta att variera: byt socker mot rårörsocker eller ingefära mot kanel, strö hackad mandel över eller baka ut dem som drömmar i stället för längder. Receptet hämtat ur boken "Blixtkakor och annat snabbt och lätt" från Libris förlag.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 2 dl dinkelflingor
  • 1 msk ingefära
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop allt på bakbordet. Blanda i en bunke eller kör i matberedare. Forma till längder på bakpappersklädd plåt (två eller tre längder per plåt) och grädda i 200° ca 12 minuter.
    2. Skär längderna i sneda bitar medan de svalnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben