Blomkål i pestogrädde

Serverar: 4 portioner

Kokt blomkål i nytt sällskap av vitlöksdoftande gräddsås och paprika.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 röd paprika
  • Smör
  • 2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • ½ dl pesto
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i buketter. Koka den halvmjuk i lättsaltat vatten 3-4 min.
    2. Kärna ur och grovhacka paprikan. Fräs den i smör i en stor stekpanna. Häll på grädde och klicka i pesto. Låt allt koka ihop någon min. Smaksätt med salt.
    3. Låt den kokta blomkålen ånga av och häll över såsen med paprikan.
    4. Servera med potatis eller pasta och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    KirstiHW 5 augusti 2013

    MUMS!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben