Blomkål med dijondressing

Serverar: 8 portioner

Tid: 10 minuter

Fräch och god rå blomkålssallad med dijon. Utmärkt enkelt att ha i kylen och ta fram som ett lite roligare grönsakstillbehör till sommarens alla rätter.

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 2 dl klippt gräslök
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i små buketter eller skiva den i tunna skivor och blanda ingerdienserna till dressingen.
    2. Rör ihop blomkål, dressing och hälften av gräslöken. Strö resten av lgräsöken ovanpå.
    3. Förvara i burk i kylen. Hållbar i minst 5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    blekegreven 23 juli 2011

    Hade bara en riktigt dålig bild, men bättre än ingen bild alls.

    mat-ilda 19 februari 2013

    Så fantastiskt gott,allt gick åt på en gång ...muuuuums. Tack för receptet .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben