Blomkål och kronärtskockssallad

Serverar: 4 portioner

Super

Ingredienser

  • 600 g blomkål i buketter
  • 200 g purjolök i bitar
  • 4 port bulgur
  • 200 g rökt skinka i tärningar
  • 0.5 burk kronärtskockor örtmarinerade
  • 12 st oliver i vatten, svarta
  • Dressing
  • 2 dl ärter gröna
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk svensk senap
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålsbuketter i lättsaltat vatten i 10 minuter. Lägg i purjolöken efter halva tiden. Slå bort vattnet. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
    2. Blanda blomkål, purjolök, bulgur, tärade skinkan, kronärtskockor och oliver på ett fat.
    3. Dressing: Förväll ärtorna i vatten och hönsbuljong. Häll av vattnet. Mixa ärtor, olja, senap och salt med en mixerstav. Servera dressingen till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben