Blomkål polonaise

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god lunchrätt

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (ca 750gr )
  • 1/2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 matskedar smör eller margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Skölj blomkålshuvudet och skär bort blasten. Koka upp vattnet med saltet. Lägg i blomkålshuvudet. Koka det mjukt under lock,ca 15 minuter. Fräs matfettet i en kastrull. Tillsätt stöbröd, ägg och persilja. Häll upp blomkålen på ett fat. Häll över äggfräset och servera rätten omedelbart. Gott att äta till,skinka eller bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben