Blomkål Polonaise

Serverar: 4 portioner

Blomkål är både nyttigt och gott och det ser både härligt och läckert ut att servera blomkålshuvudet helt på bordet, kanske buffébordet?!

Ingredienser

  • 750 g blomkålshuvud
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl smulat vitt bröd, torrt
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 paket bacon
  • Instruktioner

    1. Ansa blomkålen och koka den hel i en stor kastrull i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och lägg den på ett fat.
    2. Hårdkoka äggen och skala dem.
    3. Smält smöret hastigt, blanda ner brödet och slå det över blomkålen.
    4. Strö på persilja.
    5. Fräs bacon.
    6. Lägg hackat ägg och bacon runtom blomkålshuvudet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben