Blomkåls tapenade

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Gott tillbehör/tapenade som passar till allt från grillen, nybakat bröd, pasta m.m.

Ingredienser

  • 500 g blomkål, mycket lätt förväld och avsvalnad
  • 1 dl bladpersilja
  • 1-2 krukor färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl finriven parmesan
  • 10-15 kalamataoliver (urkärnade)
  • 2-3 anjovisfileér
  • ½ dl valnötsolja eller "nötig" olivolja
  • Instruktioner

    1. Förväll blomkålen lätt, någon minut räcker. Låt svalna. Lägg allt i en mixer och kör till en fin puré.
    2. Servera till grillat kött/fisk alternativt grillade grönsaker/rotfrukter eller till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben