Blomkålsbiffar

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Mormors gamla recept

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (medelstor)
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Kummin
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålen (delad i rosetter) i saltad vatten, tillsätt lite kummin. Koka ca 5-8 min. Den ska fortfarande ha fast konsistens. Sila bort vatten och låt kallna, mosa sedan med gaffel i en bunke.
    2. Separera äggulan och vispa ihop äggvitan till en fast skum. Tillsätt äggulan i blomkålen samt vetemjöl och kryddor. Till sist vänder du i äggviteskum. Forma små biffar med en sked och stek i olja tills de får en gyllenebrun färg. Gott med potatismos och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben