Blomkålsbiffar med linssallad

Serverar: 4 portioner

Frasiga och läckra biffar som serveras med en fräsch linssallad och god yoghurtdressing. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Blomkålsbiffar
  • 1 blomkålshuvud, á 800 g
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 gul lök, finhackad
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2½ dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja till stekning
  • Linssallad
  • 2 dl gröna linser
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk persilja, fryst går bra
  • 1 äpple, finhackat
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Yoghurtdressing med tahini
  • 2 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • 1 msk tahini
  • 1 citron, saften
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa blomkålen fint i en matberedare. Skrapa ner i en skål. Häll av spadet från kikärterna och mixa fint. Skrapa ner bland blomkålen. Häll ner gul lök, majsstärkelse, ströbröd, salt och peppar. Massera blandningen i några minuter tills den börjar hålla ihop när du kramar den. Forma till biffar och stek i generöst med rapsolja.
    2. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Blanda med övriga ingredienser till en sallad.
    3. Blanda ihop samtliga ingredienser till yoghurtdressingen.
    4. Servera de frasiga blomkålsbiffarna med linssalladen och yoghurtdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben