Blomkålsbiffar med stekt lök

Serverar: 4 portioner

En mycket god rätt, gillas av både grönsaks-och köttätare. Lite missvisande med "biffar" men det är formen som gett namnet.

Ingredienser

  • 1 medelstor blomkål
  • 2 medelstora kokta potatisar
  • 3 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • 3-4 medelstora gula lökar
  • salt
  • peppar
  • smör eller olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Bryn sakta i lika delar olja och smör. Häll på en skvätt vatten när löken fått lite färg. Höj värmen och låt löken stormkoka utan lock tills vattnet dunstat bort. Kvar finns då en mild fin lök.
    2. Låt under tiden blomkålen koka i lättsaltat vatten. Mixa den tillsammans med potatisen, eller passera i potatispress. Blanda i ägg, potatismjöl, salt och peppar. Forma till små biffar och stek i ganska het panna några minuter. Provstek en liten klick, och tag i mera potatismjöl om biffen är för lös.
    3. Servera med den frasigt stekta löken, och ev en köttbit eller korv. Går även att äta som biffar med potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben