Blomkålsbiffar med stekt lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket goda biffar.

Ingredienser

  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • 2 medelstora kokta potatisar
  • 3 st ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • 3-4 medelstora lökar
  • Salt
  • Peppar
  • Olja/smör
  • Vatten
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken. Bryn den sakta i lika delar olja/smör och häll sedan på en bra skvätt vatten. Öka värmen och låt stormkoka tills vätskan dunstat. Koka blomkålen 8-10 min i lättsaltat vatten. Mixa den och potatisarna eller passera för hand. Blanda moset med ägg, potatismjöl, salt och peppar efter smak. Klicka i biffar en stor stekpanna och stek lätt på båda sidor (om smeten är lös tag lite mer potatismjöl). Smeten kan även gräddas 15-20 minuter i 225 grader i smord form i varm ugn. Serveras med den frasigt stekta löken, potatis och ev. kasslerskiva eller liknande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben