Blomkålssallad med sockerärtor och granatäpple

Serverar: 4 portioner

Denna lite kryddiga sallad är perfekt till lammrätter.

Ingredienser

  • 500 g blomkål ca ½ huvud
  • ½ tsk harissapasta
  • 1 tsk mortlade korianderfrön
  • 1 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 100 g sockerärtor
  • 50 g rostad mandel
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion.
    2. Skär blomkålen i mindre buketter och sprid ut dem i en ugnsfast form. Rör samman harissapasta, korianderfrön, salt, kanel, och olivolja.Vänd runt blomkålen i kryddpastan. Rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter och låt svalna något.
    3. Hacka mandeln grovt och strimla sockerärtorna. Knacka ur granatäpplets kärnor genom att skära äpplet mitt itu, lägga det i din hand med snittytan neråt och slå sedan hårt på äpplets baksida med en träslev.
    4. Blanda blomkål, sockerärtor, mandlar, och kärnorna från granatäpplet. Smaka av med flingsalt och peppar. Servera salladen antingen ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben